divendres, 14 de gener del 2011

Una ciutat per a viure!!


El tiet del meu lordland [Uf!!! aquesta paraula que traduïda vol dir llogater la trobo com de l'edat mitjana però bé és com li diuen aquí]
que és amb qui tinc relació perquè el propietari del meu apartament viu a Calgary és un senyor molt "enrotllat". Al costat de l'apartament meu ell en té un altre de més gran i encara més espectacular. Fa un parell de dies me'l va ensenyar. Hi havia un despatxet amb una taula de vidre per treballar. Li vaig preguntar si en podrien aconseguir una per a mi i al dia següent va venir amb el seu fill la van desmuntar i la van portar al meu.
Ara mateix estic al costat de la pared de vidre des d'on es veuen les vistes de la foto del primer dia, escoltant Rac105 [com a casa :-)] i escrivint el meu post diari [Juanfra, per a que no tingues res que dir eh!!].
Sento el sorroll dels cotxes que passen pel carrer però molt amortiguat perquè estic a molta alçada. Una es sent "poderosa" a aquesta alçada perquè
pareix com que tingues tot el món als teus peus. Dit així sona pretenciós però es com em sento avui tot el dia.
A que aquesta imatge que us poso avui pareix un jardí oriental?. És que és un jardí oriental però al campus de la UBC a tres minuts caminant del centre on estic. Impressionant!!. Per a que en tingueu una mostra més exacta del campus avui mentre em menjava un entrepà per a dinar he sortit a caminar per a fer fotos. El títol de l'album serà eclecticisme, ja veureu per què. Espero que us agradi.
De tornada cap a casa avui m'ha porta Jeff, que és el professor amb el que he vingut a treballar, i mentre veniem m'explicava que aquesta ciutat és atípica perquè no és ta
n extensa com algunes de les grans ciutats d'Amèrica i, a més, el centre de la ciutat està habitat i té vida. Si aquesta és l'expressió que ha utilitzat. De fet, als dos se'ns han ocorregut exemples de grans ciutats que a partir de les 6 de la tarda i els caps de setmana pareixen deserts perquè tothom viu fora. Mentre ho comentaven pensava que aquest és un altre reflex de la nostra societat. Construim grans espais per a estar junts quan treballen, que és quan menys comunicació interpersonal sol haver, i quan tenim temps personal ens ocupem de viure els més separats possible uns dels altres i no només físicament. Hem coincidit en què Vancouver i Sant Francisco tenen un estil de ciutat molt semblant. Si penseu en imatges de Sant Francisco us fareu una idea del que vull dir.
La meua ubicació a la ciutat és estratègica en tots els sentits per a viure-la intensament. al carrer de dalt tinc l'auditori de la Filharmònica de Vancouver i els altres dos teatres grans que hi ha estan a pocs carrers de distàn
cia. A pocs minuts caminant el museu d'art de la ciutat i com qui diu al costat de casa la biblioteca municipal a un edifici modern enorme i impressionant. Ja us faré fotos.
Avui em despedixo sonant a la ràdio Els Pets!!, ja us ho dic, com a casa ;-).

5 comentaris:

  1. Això de la Filharmònica no sé si és un encert o estava escrit. Ja estas pensant en com farem per veure un dels concerts per videoconferència!!

    ResponElimina
  2. M'ha agradat molt el teu post de hui. Genial. Moltes gràcies, m'he sentit transportat per un moment a Vancouver, i si cal, encara tinc més ganes d'anar-hi.
    Estic desitjant veure les fotos del campus, perquè la del jardi oriental-zen ja "se las trae". Un jardí així en un campus!!. Què guai!!
    Bé, i damunt quan has dit la teua ubicació a la ciutat, "cágate lorito"!! M'he passat a veure la programació dels teatres i se me fan les dents llargues!!!
    Apunta i comença a comprar entrades....

    ORPHEUM (per cert, quina PASSADA de teatre, "vaya con Vancouver y sus teatrillos"):

    21/1 Lang Lang (Si no el vas veure a Madrid, tens una ocasió magnífica per a no pedre-te'l, això si queden entrades...)

    12/3 Daniel Bolshoy. Pot estar interessant escoltar a aquest guitarrista interpretar el Concierto de Aranjuez a Vancouver, a més dirigint un gran director com és John Morris Russell.

    10/4 The silk road ensemble with Yo Yo Ma. Genial! Música indescriptible (oriental, mística, etc.). Millor te passes per ací i te fas una idea: http://www.youtube.com/watch?v=_XYfPk6J9k8 I si es confirma que va Yo Yo Ma, imprescindible!!!

    8/4 i 9/4 A century of Broadway 2. Temes de musicals per la VSO Pops. Imagine que no serà gran cosa, perquè damunt és amb la Pops, però pot estar interessant, i clar, són temes de musicals, jejeje.


    QUEEN ELIZABETH THEATRE

    Del 1/3 fins al 6/3 el musical Legally Blonde. És un musical i per tant jo aniria (però es que jo me'ls veig tots), però és un poc, o molt, xorra i el més segur és que no t'agrade. Ara bé entre les jovenetes (públic adolescent, entre les que et compte) causa furor. Està basat en la pel·li Una rubia muy legal. Cursi, ñoño, però un musical.

    Del 5/4 al 10/4 Riverdance. Si encara no has vist aquest espectacle, ja tardes. Música i ball tradicional irlandés, però composat per un dels grans compositors irlandesos, Bill Whelan.
    http://www.youtube.com/watch?v=RaDzCySXhqQ

    30/4, 3/5, 7/5 i 10/5 La Traviata. Pot estar interessant, i si no l'has vista, endavant!

    Del 1 al 26/6 WICKED. Ja tardes a comprar l'entrada!!! Imprescindible. Un musical genial!! La música és fantástica, els efectes estan molt ben aconseguits i si damunt té bons interprets, "be POPULAR and buy your ticket"
    http://www.youtube.com/watch?v=mNIwSYp4N-Y
    http://www.youtube.com/watch?v=3XwmA0jyWMk


    VANCOUVER PLAYHOUSE

    27/3 MARIE-ELISABETH HECKER Aquesta txelista alemanya és una passada.


    Bé tot açò és el que jo aniria a veure, però clar, amb el meu particular gust per les arts, que no se si coincidim.
    Tria el que tu veges, i no t'oblides de fer-nos una crònica (mare!! -què diuen ací a Alcoi-, vas a odiar-me, tant de fer-te escriure.)

    ResponElimina
  3. Eres una màquina Juanfra. Ja me miro tot el que em recomanes i procuraré seguir les teues indicacions jejej!!. Ja t'aniré explicant però breu eh!! que això ser ser una activista de les xarxes socials ocupa molt de temps i he de treballar també eh!!.

    ResponElimina
  4. Tengo los dientes larguísisisisimos en este momento :-B
    Cono Juanfra, ha sido como transportarse y estar mirando cómo escribías... y viendo esa vista en la ventana... :-)
    Lo de la mesa es pantástico, ahora, no me llenes el piso de cosas, que después no cabemos!! :-D

    Un besote

    ResponElimina
  5. Como os decía en el segundo post m'he he llevado a todo mi mundo en la mochila para poder compartir la experiencia. Presencialmente o de manera virtual estaré encantada de poder recibiros en mi casa. Welcome!!!

    ResponElimina